Acupunctuur

Rust in de ziel is het grootste geluk.

-Chinese wijsheid-

Acupunctuur is al ruim drieduizend jaar een van de vijf disciplines van de Traditionele Chinese Geneeskunde de TCG.  Zij is niet alleen in staat klachten te verlichten of de balans in het lichaam te herstellen, maar weet ook vaak het ontstaan van klachten te voorkomen.

De specifieke, individuele benadering van de totale mens in de samenhang met zijn omgeving maakt dat diens erfelijke bagage, achtergronden en huidige levensomstandigheden meespelen in de TCG diagnose en benadering van ziekten en aandoeningen. Deze holistische aanpak verschilt van de westerse behandelwijze.

Acupunctuur vergroot de eigen weerstand, vermindert pijnen en werkt diep in op de lichamelijke en geestelijke conditie van de patiƫnt.

Sinds kort heeft men op westerse wetenschappelijke wijze kunnen vaststellen dat de mens is uitgerust met een intern netwerk van energiebanen: meridianen. Op deze meridianen bevinden zich vaste punten, die een relatie onderhouden met de zeer diverse functies van de organen en de orgaansystemen. Op de punten worden flinterdunne naalden gezet om de aanwezige disharmonie te elimineren, de energie op te bouwen, de bloedcirculatie te bevorderen.

Zie hier een uitleg over acupunctuur: https://www.youtube.com/watch?v=xditVrxA9Wc